Kocbek London Dry gin

Tip

London Dry Gin

Karakteristike

Poudarek na buči in bučnih semenih

Destilacija

Maceracija

Volumen

700 ml

Alkohol

47 vol. %

39,90 

Prepletanje tradicije, zgodovine in izbranega okusa.

Nepojmljiva kombinacija blagovne znamke KOCBEK SINCE 1929 in Heaven&Hell Gina, ki bo postavil temelj novega okusa bučnih semen v drzni kombinaciji žlahtnega napoja božanskega eliksirja. V tako majhnih semenih buče se skriva ogromno darilo narave, ki ga je združilo samo božanstvo.

Buča, ena nastarejših zelenjadnic na svetu je bila temelj starodavnih civilizacij, poslana s strani Nesmrtnega božanstva, da ljudstvo z njo odkrije nove dimenzije.

Heaven & Hell Gin ne vsebuje nobenih dodanih sladkorjev. Izdelan je v omejeni seriji in polnjen ročno.

Priporočamo tonik: Fever Tree

KOCBEK GIN

Postopek pridobivanja

Tradicionalna duša. Inovativno srce.

V srcu tega izjemnega gina se prepleta dediščina Oljarne Kocbek z mojstrstvom sodobne destilacije.
Iz skrbno pripravljenega macerata bučnih semen in buče, ki počiva skozi različna časovna obdobja, se v postopnem ritmu sproščajo okusi in arome 46 izbranih zelišč. Vsako zelišče prispeva svoj verz – skupaj pa ustvarijo celovito poezijo okusa.

Staranje je naš zaveznik. V objemu časa vsaka sestavina dobi prostor, da zadiha, da se razcveti, da pokaže svojo najboljšo plat. Ko pride pravi trenutek, sledi počasna, nežna destilacija, v kateri brinov temelj znova prevzame vodilno vlogo – zdaj oplemeniten z zemeljsko toplino buče.

Z uporabo najčistejše demineralizirane vode se ustvari uravnotežen destilat s 47 % alkohola, ki ga nato prepustimo še 47 dnem dodatnega zorenja – da se vsak ton zaokroži, vsak rob zmehča.

MED NAJBOLJŠIMI NA SVETU

Prepletanje okusov

London Dry Gin Kocbek navduši s toplino in globino, ki ju ne srečamo pogosto v svetu gina.

Na začetku zaznamo nežno oreščkasto noto praženih bučnih semen, ki se nežno razleze po brbončicah kot topel jesenski veter. V sredini se razkrije brinova klasika – samozavestna, a nikoli vsiljiva, podprta z bogatim ozadjem zeliščnih plasti, ki se razpirajo postopoma, skoraj meditativno.

Vsak požirek je potovanje – od zemeljske polnosti buče, preko pikantne začimbnosti, vse do sveže elegance zelišč, ki zaključijo z dolgim, harmoničnim pookusom.

To ni gin, ki ga pijemo v naglici.
To je gin, ki ga okušamo s spoštovanjem.
Gin, kjer se tradicija preobrazi v tekočo umetnost.