Koktajl sirup v različnih okusih
Ali uživate v kulinaričnih dobrotah in, kadar priložnost to zahteva, imate raje koktajle? Zgodovina mešanih pijač sega v starodavno Mezopotamijo, saj arheološke najdbe jasno potrjujejo, da so mešane pijače uživali že takrat. Seveda je trajalo dolgo časa, da so se koktajli razvili v svojo sedanjo obliko in sestavo, in to je zahtevalo pojav in širjenje osnovnih sestavin koktajlov, kot sta vodka ali tekila. Seveda koktajl ne more obstajati brez ledu, zato je potrebnih več vrst koktajlnih sirupov, da se določene vrste postrežejo s svojim pravim, neokrnjenim okusom.
Proizvajalec: Eldorado Drinks Kft., Budimpešta, Madžarska
Poreklo: EU – Madžarska
Sestavine koktajlov kot udeleženci v skrivnih receptih
Koktajli in njihove sestavine so zelo raznoliki, prav zato, ker obstaja toliko vrst koktajlov. Na srečo! Tako lahko vsakdo najde pijače, ki ustrezajo njegovemu okusu, željam in idejam, ki jih mešalnik za nas kombinira s sestavinami koktajla. Razlikovati moramo med alkoholnimi in brezalkoholnimi koktajli, saj so sestavine koktajlov lahko različne, vendar se v mnogih primerih prekrivajo. Ker je predvsem alkohol tisti, ki naredi razliko! Ena glavnih sestavin ne more biti nikoli nič drugega kot led! In seveda, sodavica, ki jo lahko uporabimo za dodajanje moči že pripravljenemu koktajlu, se lahko uporabi tudi za okrepitev tako alkoholnih kot brezalkoholnih sestavin koktajla. Zagotavlja svežino in hkrati poteši žejo. Obstajajo tudi dobrote, kot je sveža, zelena limeta, ki jo lahko dodate tudi kateremu koli koktajlu – če jo okus prenese in ne zmanjša celotnega učinka – ali pa sirupi, sadni sokovi, barvila, beli, rjavi ali celo trsni sladkor ali druga sladila brez okusa.
Narejen je s sladkorjem.
Sestavine: sladkor, voda, sok črnega ribeza 50 % (iz koncentrata), kislina: citronska kislina, aroma, konzervans : K-sorbat ( E202 ), Na-benzoat ( E211 )
V 100 g izdelka:
Energija | 1396 kJ / 328 kcal |
---|---|
Maščoba | 0,0 g |
- od tega nasičene maščobe | 0 g |
Ogljikovi hidrati | 78,0 g |
- od tega sladkorji | 78,0 g |
Beljakovine | 0,3 g |
Sol | 0 g |